Javna diskusija „Nova pravna rešenja u oblasti zaštite кonкurencije“ u Novom Sadu

Objavio je
|

Profesor Boban Stojanović će biti uvodničar u javnoj diskusiji na temu novih pravnih rešenja u oblasti zaštite konkurencije koju ćemo u Novom Sadu organizovati u utorak, 22. januara 2019. godine – sala na 2. spratu Skupštine AP Vojvodina, Vladike Platona b.b.

Zakonom o zaštiti konkurencije se, u cilju ekonomskog napretka i dobrobiti društva, a naročito koristi potrošača. uređuje zaštita konkurencije na tržištu Republike Srbije.

Odredbe Zakona o zaštiti konkurencije se primenjuju na sva pravna i fizička lica koja neposredno ili posredno, stalno, privremeno ili jednokratno učestvuju u prometu robe, odnosno usluga, nezavisno od njihovog pravnog statusa, oblika svojine ili državljanstva, odnosno državne pripadnosti.

Očekujemo da kroz razgovore sa privredom, predstavnicima naučne i stručne javnosti dođemo do najkvalitetnijih rešenja koja su ključna u toku pripremnog procesa izrade nacrta novog zakona o zaštiti konkurencije.

Tokom javne diskusuje moći će da se čuju pravni i ekonomski stručnjaci iz ove oblasti i da se šira javnost bliže upozna sa rešenjima koja se primenjuju u regionu i EU.

Debati će prisustvovati i predstavnici Кomisije za zaštite konkurencije, koji su aktivni u radnoj grupi za izradu novog zakonodavnog okvira politike zaštite konkurencije.

 

Program možete preuzeti ovde.